COM HA ANAT el PRIMER TRIMESTRE

 

    ACABEM EL TRIMESTRE...COM HA ANAT?

Falten molt poques setmanes per acabar aquest primer trimestre. De fet, a setmana vinent ja el donem per acabat internament. 

Farem l'avaluació i omplirem els informes.

Per tant podem fer un balanç de tot plegat.

El trimestre ha anat bé en general . Dic que ha anat bé perquè ara estem millor que a l'inici i això vol dir que avancem.

Tercer és un curs difícil pel canvi de cicle. A més, en aquest cas, els nens i nenes de tercer de totes les escoles de Catalunya son els que es van confinar a primer en ple aprenentatge de la lectoescriptura.

Aquesta circumstància fa que el nivell no sigui l'òptim de tercer però ja estem en el camí d'aconseguir-ho i estic contenta.

Pautes que he dut a terme per aconseguir-ho: lectura i escriptura diària.

Com?

Doncs encara que sembli poca cosa  el fet de fer cada matí una sola frase  i escriure-la bé amb atenció i donar èmfasi a aquelles paraules que tenen una ortografia concreta o un significat que no acabem de entendre..poc a poc va calant .

Fem molta lectura i setmanalment fem una lectura compartida a la que traiem molt de suc durant la setmana.

Juntament amb això he tingut molta exigència a l'hora de escriure qualsevol cosa...corregint sistemàticament tot el que produïm.

Aquesta exigència és una feinada però dona els seus fruits. 

Els nens i les nenes s'han tornat molt conscients de què per escriure, s'ha d'escriure bé i que ells encara no saben i per tant pregunten i corregeixen i no es conformen amb qualsevol escrit

Naturalment el 100% dels alumnes no han fet el mateix avanç però hem aconseguit que un 80% de la classe hagi avançat en aquest aspecte moltíssim. 

El meu consell és...fet poc a poc  i recollir-ne molt , mantenint una exigència de forma continuada i constant. 


                                            Fent lectura i comprensió lectora.

  


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Benvinguda